Ако NASA успее да реализира мисията си до Марс, това ще отнеме още доста време. Една от възможностите да се облекчи пътуването е да се направи междинна спирка на Луната, разсъждава космонавтът Бъз Олдрин.

Той споделя, че ако хората имат намерение да покорят Марс, колония на Луната е задължително предварително условие за това. Тя ще представлява естествено разширяване на Международната космическа станция и специалисти от цял свят ще обединят уменията си, за да направят тази следваща стъпка в развитието на цивилизацията ни.

"Първоначално ще започнем с временно присъствие, след което ще установим постоянна колония. Няма нужда хората там да прекарат остатъка от живота си на Луната, тъй като е относително лесно да се върнат на Земята", твърди Олдрин.

А той би трябвало да знае - той е вторият човек, стъпил на лунната повърхност след Нийл Армстронг през 1969 г. Според него колония на Луната ще позволи да разполагаме с база за престой, презареждане и прегрупиране преди излизането на по-дълги мисии. Не трябва да се забравя и икономическият ефект - изграждането на база на единствения естествен спътник на Земята ще струва само около 10 милиарда долара.

Виж още: Лазерно покривало може да скрие Земята от враждебни извънземни

Тагове: