Cadillac отмени априлския дебют на Lyriq, първият електрически SUV построен на новооткритата EV платформа на компанията майка General Мotors, тъй като големи публични събирания продължават да бъдат отменяни на фона на новооткрития коронавирус. Не е избрана дата на замяна.

GM обявиха Lyriq миналата седмица на събитието "EV Day" във Уорън, Мичиган, което представи нова модулна платформа за електрически автомобили, която да захранва широк спектър от ЕV-а та в следващите години. Lyriq е първият електрически луксозен SUV от Кадилак. Ранната му версия включва екстри като 34-инчов екран от с, силови врати, дълго междуосие, както и много други материали от висок клас.

"Наш основен приоритет е безопасността на нашите медийни гости и служители", каза Майкъл Албано (директор на комуникациите в компанията). "Ние работим с GM Medical и Security за наблюдение на ситуацията отблизо и сме следвали препоръките за Американските центрове за контрол на заболяванията и Световната здравна организация."

Новините идват само две седмици, след като Motor Show Geneva, едно от най-блестящите в автомобилната индустрия, беше отменено поради подобни причини. Lyriq трябваше да бъде представен в Лос Анджелис, Калифорния, където бе обявена извънредна ситуация за здравето миналата седмица с 14 позитивни теста на заболяването.

Виж още: Десет напълно безплатни операционни системи, за които вероятно никога не сте чували

Тагове: