Надеждите на Virgin Galactic за космически туризъм през 2021 г. изглеждаха слаби, след като дефектът при запалването на двигателя през декември 2020 г. измести тестовия график на полетите и сега компанията разби всякакви надежди да постигне тази цел. Parabolic Arc съобщава, че Virgin използва най-новата си среща с инвеститори, за да обяви, че забавя полетите за космически туризъм до 2022 г.

По време на разговор изпълнителният директор на компанията Майкъл Коглазиер заяви, че следващият тестов полет с ракетно задвижване сега ще се случи едва през май, приблизително половин година след първоначалния опит - туристическите пътувания просто нямаше как да се случат през 2021 г. с актуализирания график.

Изпълнителният директор очакваше през лятото да се проведат последващи тестови полети, включително един с четирима души в кабината, както и дългоочакваното пътуване на Сър Ричард Брансън. Полет за генериране на приходи с пилоти на италианските военновъздушни сили трябва да се осъществи през лятото или есента. След тях както настоящият SpaceShipTwo, така и неговият самолет WhiteKnightTwo ще прекарат четири месеца в хангара, получавайки подобрения.

Все пак ще има новини, които да очакваме с нетърпение в близко бъдеще. Virgin потвърди, че ще разкрие следващия си космически кораб SpaceShip 3 на 30 март. Засега няма повече подробности, но Virgin очевидно се готви за ден, когато редовно извежда пътниците, плащащи в Космоса.

Забавянето обаче очевидно ще навреди на приходите на компанията. Въпреки че подобрява състоянието си и има 666 милиона долара в брой, Virgin все още е загубила 74 милиона долара през последното тримесечие на 2020 г. Очевидно тя не може да си позволи много повече неуспехи, без да се натъкне на проблеми.

Снимка: Virgin Galactic

Виж още: Amazon желае отпечатък от вашата длан. Бягайте далеч

 

Тагове: