Шампионът от Формула Е Лукас ди Граси е посланик на ООН за климатичните промени и наскоро пътува до Ню Делхи, Индия, за да научи повече за борбата със замърсяването на въздуха там. След това той направи документален филм за визитата си, който Формула Е представи.

26-минутната лента се нарича The Race for Clean Air и представя визията на Формула Е за по-екологични моторни спортове, които да подкрепят борбата с климатичните изменения. Пилотът на Audi се среща с най-засегнатите от лошото качество на въздуха жители на индийската столица.

„Пътуването ми отвори очите, защото сам се убедих колко сериозни могат да бъдат непосредствените ефекти от лошия въздух. За тези няколко дни научих повече, отколкото при всички мои пътувания по света. Наше задължение е да направим нещо. Разбирам, че предизвикателствата са по-големи и по-сложни, отколкото си мислим. Причините са повече от една, поради което борбата за чист въздух и икономическото развитие на една държава трябва да вървят ръка за ръка“, казва пилотът от Формула Е.

Виж още: Електрическият ID CROZZ дава старта на ценовата революция на VW