Титан, който е най-големият спътник на Сатурн, е едно от малкото места в Слънчевата система, подходящи за човешка колония. Спътникът е относително безопасен откъм радиация, има течно покритие и като цяло не се счита за враждебна среда. Но могат ли повече от шепа хора да останат там за продължителен период от време?

Изглежда, че отговорът е положителен.

Учени твърдят, че Титан би следвало да има достатъчно енергия, за да поддържа колония. Първите посетители ще трябва да построят ядрена електроцентрала, за да се възползват от ядрения разпад, но изобилието от въглеводородни езера може да помогне за генерирането на електричество чрез смесването на водород с ацетилен, който също се среща в големи количества.

Не на последно място, тъй като Сатурн създава мощна притегателна сила, с помощта на турбини може да се произведе достатъчно електричество. Вятърната сила ще бъде по-ефективна само в горната атмосфера и ще изисква здрави турбини, но пък мощността ще е над десет пъти повече от земната. Липсата на слънчева светлина заради позицията на Титан ще бъда компенсирана с голямо количество соларни панели.

Въпреки това засега кацането на Титан не е на дневен ред, а учените тепърва ще търсят отговор на предизвикателства като ниските температури и силната гравитация.