ЪПДЕЙТ: Можем да потвърдим от личен опит, че черната тема е достъпна и за потребителите на Android устройства. Механиката на изпълнение е същата, като при iOS. 

Слуховете за тъмна тема на системно ниво в iOS 13 на Messenger очевидно няма да си останат единствено такива, предвид факта, че Facebook открито тества мътен интерфейс за своето приложение за комуникация. Забелязан от Reddit потребител, съществува таен начин, по който можете да включите тъмната тема, ако разполагате с iOS устройство.

Всъщност, ето как да го направите:

Все още липсват „официални“ настройки за превключване към „Dark Mode“-да на Messenger. Това, което обаче можете да направите, е да изпратите на ваш приятел (moon) емоджито, или дори да го пратите сами на себе си.

Веднъж изпратили „лунното“ емоджи, трябва да натиснете върху „thread“, а след това ще получите съобщение, в което се казва „you found Dark Mode!“ (откри Тъмния Режим!). Ако не се получи от първия път, излезе изцяло от Facebook Messenger и опитайте отново.

При успех се насочете към настройките на Facebook Messenger и включете Dark Mode, за да получите новия интерфейс.

Тъмната тема изглежда убийствено на iPhone моделите, разполагащи с OLED дисплеи. Не на последно място тя ще спести и от батерията на съответния смартфон.

Очаква се публичната версия на iOS 13 да дебютира през септември, допълва Bloomberg.

Колко издръжлив е Galaxy S10? Този тест демонстрира нагледно (ВИДЕО)

---

MADE IN CHINA: Китайските открития, които промениха света

---

Сушата свърши! Какво ще играем през март?

 

Тагове: