Samsung обяви своя дигитален асистент с изкуствен интелект Bixby през март 2017 г. Тогава той дойде зареден на флагмана Galaxy S8, но по-късно бе инсталиран на голям брой смартфони и домашни уреди.

Вече повече от две години след премиерата му Samsung ще разкрие нов AI захранван продукт, наречен Neon, на CES 2020 през януари. Той се разработва от подразделението на напреднали научни проучвания на Samsung и засега знаем много малко за него. Възможно е той да бъде по-усъвършенствана версия на Bixby, но Samsung е категоричен, че „Neon не е Bixby“.

Ако се съди по тийзърите, публикувани от Samsung в социалните медии, Neon изглежда ще бъде дигитален човешки модел, захранван с изкуствен интелект, който е в състояние да възпроизвежда емоциите и интелигентността на истински човек.

CES започва само след десетина дни и се надяваме, че Samsung ще разкрие повече информация за Neon в дните преди официалната му премиера, която наистина звучи като поредната вълнуваща крачка в областта на машинното обучение и изкуствения интелект.  

Виж още: Русия успешно тества алтернативен интернет