Инвазията на готини роботи от Япония продължава. Неотдавна Sony изкара шесто поколение от своя робот куче Aibo, а сега Sharp има нова версия на своя RoBoHon. Този мъничък робот може да танцува и да пее, а новото поколение включва и по-евтина версия, която не се движи, но въпреки това може да ви забавлява с горната част на тялото си. Ако искате да го изправите на крака, може да го направите ръчно.  

LTE версията е по-скъпа, но тази само с Wi-Fi връзка струва 715 долара. Роботът може да регулира и някои домашни уреди като телевизорите на Sharp c Android, както и климатици, тъй като ядрото му е на Android смартфон. В него има 30 вградени приложения, някои от които позволяват на потребителите, включително и деца, да програмират движения и реч.

Ако сте собственик на малък бизнес, RoBoHon може да приветства клиентите и да им предлага полезна информация за продуктите на четири езика.

Като параметри роботът е доста скромен и ползва Android 8.1 заедно с чипсет Snapdragon 430, 2 GB RAM памет, 16 GB сторидж и 8 МР камера. Дисплеят му вече е 2.6 инча спрямо мъничкия 2-инчов екран на оригинала.

Трите варианта на RoBoHon ще бъдат в продажба от 27 февруари на цена съответно 715, 1085 и 1628 долара.

Тагове: