Ако имате около 100 000 долара, които се чудите за какво да похарчите, може би ще проявите интерес към екзоскелетен костюм. Изкушението със сигурност е голямо, дори да знаете, че няма да придобиете силата на супергерой. 

Въпросният екзоскелет е създаден от компанията Skeletonics и поръчковият модел може да бъде ваш на начална цена от 93 000 долара. Височината на един костюм е 2.7 м, а теглото е около 50 кг.

За разлика от футуристичните сценарии във филми и игри този скелет не прави носещия го нито по-бърз, нито по-силен. Какво тогава може да правите с него? Ами, може да влезете в него, да се разхождате, да управлявате ръцете и да мърдате пръстите.

“Хората смятат, че изглежда фантастично, но когато им обясня, че не прави нищо, това ги обърква. Точно защото не искахме да създадем нищо практично, затова успяхме да разработим уникален модел”, казва инженерът Тацуро Широку.

Реалното приложение на костюма по-скоро може да бъде в увеселителни паркове или по време на корпоративни тържества. Ако имате достатъчно високи тавани, вероятно може да носите костюма и у дома. Независимо от всичко този огромен екзоскелет е поредното доказателство, че епохата на роботите наближава.