ChatGPT е впечатляващ софтуер, но все пак е само софтуер. Затова със сигурност ще откриете грешки и други недостатъци. За щастие създателят на ChatGPT OpenAI току-що обяви програма за възнаграждение за грешки, за да плати на тези, които открият тези недостатъци.

Компанията обяви новината в своя блог, като се обедини с платформата за награди за грешки Bugcrowd, за да стартира своята програма за награди за грешки. За да стимулира тестването, OpenAI предлага възнаграждения, вариращи от 200 долара за грешки с ниска степен на опасност до 20 000 долара за открити изключителни грешки.

Компанията вече имаше сериозен проблем миналия месец, когато временно спря ChatGPT, след като грешка позволи на някои потребители да виждат заглавията на историите на чатовете на други потребители.

"Разбираме, че могат да се появят уязвимости и недостатъци. Вярваме, че прозрачността и сътрудничеството са от решаващо значение за справяне с тази реалност. Ето защо каним световната общност от изследователи в областта на сигурността, етични хакери и технологични ентусиасти да ни помогнат да идентифицираме и отстраним уязвимостите в нашите системи", пише OpenAI в публикацията си в блога.

Ако използвате ChatGPT интензивно и сте се натъкнали на грешки в чатбота с изкуствен интелект, можете да прочетете подробните насоки и правила за участие на страницата на програмата за награди за грешки на OpenAI.

Снимка: Unsplash

Виж още: Луноходът на SpaceX ще покори Луната през 2026 г.