Макар главната цел на Volocopter да бъдат летящите таксита, компанията се готви да навлезе на пазара на дронове, използвайки подобен дизайн. Новообявеният VoloDrone е летяща машина с 18 перки, която може да следва предварително избран маршрут в автономен режим. Но вместо пътници дронът на Volocopter може да пренася товари с тегло до 200 кг.

Максималната скорост е 110 км ч, а разстоянието на полета – до 40 км.

Пазарът на товарни дронове е изключително привлекателен и все повече компании искат да навлязат в него. В момента Boeing разработва дрон, който може да носи товари до 227 кг.

Преди седмица Volocopter успешно направи първата си демонстрация на полет в Марина Бей, Сингапур. Машината остана във въздуха само 2 минути и имаше пилот на борда.

Засега не знаем кога можем да очакваме във въздуха и дрона на Volocopter. Компанията казва само, че това може да стане в близко бъдеще. От друга страна двуместното летящо такси може да заработи до две години, като именно Сингапур е вероятният кандидат за първия транспортен хъб в Югоизточна Азия.

Самата Volocopter е немска компания, подкрепена от автогиганта Daimler, и създаването на мултифункционален индустриален дрон изглежда като важна стъпка към разширяване капацитета на компанията.

Виж още: Плъхове карат миникола и даже им харесва (ВИДЕО)