Млада компания от Силициевата долина има едно по-различно виждане за това, как роботите ще превземат света, пише PopSci.

Пицарията Zume Pizza има амбицията да се превърне в Amazon на хранителния бизнес и за целта включва в работата два робота, които да участват в приготвянето на пиците. Процесът започва, когато един готвач човек поставя тестото на конвейера и го покрива с основните съставки, след което роботите поемат нещата в свои ръце.

Най-напред робот номер 1 на име Марта поставя отгоре доматен сос и го разстила внимателно по цялото тесто, след което робот номер 2, който се казва Бруно, поставя завършената пица във фурната. По-късно тази година Zume Pizza ще започне да използва камиони с вградени фурни и роботи, за да ускори максимално производството и доставките.

Самата компания се ръководи от някогашния президент на Zynga Алекс Гардън, който е готов да се изправи срещу традиционните производители на пица със своята армия от работливи роботи.

Разбира се, не всички гледат с добро око на неговите идеи. Известната верига Domino's припомня, че един истински добър майстор пицар може да приготви пица само за 12 секунди, което засега не е по силите на роботите. Така се очертава една вкусна битка, от която може би клиентите могат само да спечелят.

Виж още: Google посочи най-големите страхове, свързани с изкуствения интелект

Тагове: