Необичайните времена изискват необичайни пуловери. Представяме ви пуловера за социално дистанциране SimpliSafe, чиято аларма предупреждава, ако някой се доближи на по-малко от два метра до вас.

Пуловерът за годината на коронавируса всъщност е част от нестандартната реклама на компанията SimpliSafe, която по принцип се занимава със системи за домашна сигурност. Любопитната дреха обаче е съвсем истинска.

„Напомнете на вашите близки, че се радвате да ги видите, но ще се радвате още повече, ако са на разстояние“, се казва в рекламата на пуловера, която показва мъж с маска и син пуловер на SimpliSafe. Когато някой го доближи, LED светлините, пришити в пуловера, започват да светят, а алармата се пуска.

Според SimpliSafe пуловерът за социална дистанция трябва да донесе усмивки в един труден празничен сезон, когато мнозина ще се откажат от обичайните събирания. Нещо повече, компанията дори публикува указания как да си направите подобен пуловер сами, стига да разполагате с малка колонка, карта памет, LED светлини, кабел, USB захранване и опит в 3D принтирането и запояването.

Накрая SimpliSafe припомня, че пуловерът не трябва да се счита за сериозна защита срещу вируса и всички трябва да спазват стандартните правила за безопасност.

Снимка: SimpliSafe

Виж още: Kриптовалутата Libra на Facebook може да дебютира в ограничена форма в началото на 2021 г.