На борда на полета NS-16 на Blue Origin, приковал медийното внимание, имаше един малко очакван пасажер. Това бяха пакет бонбони от популярната марка Skittles, които се разходиха до Космоса. За да отпразнува събитието, Skittles пуска лимитирана серия Skittles Zero-G, която обаче няма да може да се купува свободно в магазините, а ще бъде раздавана през каналите на компанията в социалните мрежи.

Въпросните вкусни бонбонки бяха едно от нещата, които Джеф Безос и компания използваха, за да покажат, че наистина са в безтегловност. В кратко видео, което Blue Origin разпространи, се вижда как четиримата членове на екипажа си подхвърлят Skittles и топчета за тенис на маса.

Бонбоните от лимитираната серия ще бъдат сини и лилави, с вкус на ананас и малина, а опаковката ще бъде с „галактически алуминиев цвят“. 

Заигравките с храна са често срещано занимание за намиращите се в околоземна орбита. Астронавтите от Международната космическа станция многократно са споделяли как ядат и пият в нулева гравитация и обикновено определят това като едно от най-забавните занимания на станцията.  

Снимка: Skittles

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?