Virgin Galactic поглежда дръзко към звездите. Компанията се надява, че нейният кораб VSS Unity ще може скоро да достигне Космоса за пръв път. Според Virgin Galactic следващата фаза от тестовете предвижда по-високи и по-бързи полети от когато и да било заедно с още по-голям товар, симулиращ теглото на пасажерите, които трябва да се качат по време на суборбиталните полети.

Компанията се надява да започне четвъртия си тестови полет още в края на декември. На теория това означава, че корабът може да достигне Космоса съвсем скоро, но Virgin Galactic признава, че на практика за осъществяването подобен курс ще трябва още доста време. Основната цел на полета е да събере данни, които да помогнат на компанията да разбере кога да спре мотора на ракетата, така че пилотите да изпитат продължителен период на микрогравитация. 

Virgin Galactic създаде сегашния си кораб, след като първият бе изгубен във фатална катастрофа през 2004 г. Новият кораб за пръв път летя по-рано тази година, а през юли успя да постигне два пъти по-бърза скорост от скоростта на звука.

„Независимо дали ще постигне всички цели при следващия полет, или ще се наложи да почакаме повече, нашата задача е тази невероятна програма да приключи бързо и най-важното безопасно“, казва Virgin Galactic.

Тагове: