По всичко личи, че SpaceX се готви за нов подвиг със своята ракета Falcon 9, след като стана ясно, че компанията ще изстреля нов сателит и ще се опита приземяване на вода в края на този месец.

Това ще е четвъртата подобна маневра, която компанията на Илън Мъск ще опита, въпреки че до момента кацанията за съжаление не са успешни. Последният опит през януари почти доведе нещата докрай, но в крайна сметка комбинацията от бурно море и някои технически фактори доведе до доста сериозен удар при кацането.

Този път обаче SpaceX дори няма възможност за избор, тъй като няма достатъчно гориво, за да може ракетата да бъде върната до мястото на изстрелването, поради което кацането на вода остава единствената опция.

По време на полета си ракетата Falcon 9 ще изведе сателита SES-9 на сателитния оператор SES, който има за задача да осигури висококачествено видео покритие за над 22 милиона домакинства в Азия. Компанията на Мъск планира да проведе изстрелването на 25 февруари, ако предната дата не е подходяща заради лоши климатични условия или други обективни фактори. При всички положения обаче през тази година ще наблюдаваме много по-сериозна активност от страна на SpaceX, която продължава да тества различните елементи, необходими ѝ за да се впусне в по-мащабни и комплексни мисии.

Компанията на Мъск се готви усилено за новите предизвикателства, правейки промени на ракетата Falcon 9 на базата на наученото от предишните тестове.