Microsoft разкри новия си двуекранен Surface Duo през 2019 година, но компанията не позволи на никого да докосне Android софтуера, който захранва устройството. Наскоро имахме шанса да видим по-отблизо как ще работи Surface Duo благодарение на емулатор, но сега едно от устройствата с два екрана на Microsoft изневиделица се появи публично. Забелязан във ванкувърския SkyTrain, Surface Duo хардуерът изглежда идентичен с това, което компанията показа през октомври.

Интересната част от това видео е как Android работи на устройството и как операционната система се адаптира, когато използвате един дисплей или двата екрана един до друг. Във видеоклипа можете да видите игра, възпроизведена на Surface Duo на един дисплей, преди собственикът да я затвори и да се върне в Outlook за Android. Друго интересно е, че собственикът на Duo-то използва две приложения едно до друго в двата екрана.

Има и кратък преглед на това, как приложенията могат да се разпростират на двата дисплея в това, което Microsoft нарича режим "разширено платно". Това няма да е по подразбиране за програмисти, тъй като крайните потребители трябва да изберат специално да разширят дадено приложение и на двата дисплея. Поведението по подразбиране ще отваря приложенията индивидуално на всеки дисплей.

  Виж още: Паразит завладя и нощта на "Оскар"-ите!

 

Тагове: