Гледали ли сте „Джанго без окови“? Ако сте пропуснали, горещо ви препоръчваме да поправите това – спагети-уестърнът на Куентин Тарантино е един от най-добрите филми на екстравагантния режисьор и сценарист. Но дали лентата, донесла Оскар на Тарантино за най-добър оригинален сценарии, е изцяло плод на неговата творческа мисъл?

Именно последното е поставено под съмнение от Оскар Колвин младши и Торанс Колвин, съобщават от The Wrap. Двамата кинотворци настояват, че Тарантино е нарушил авторските им права. Причината е сценарият Freedom („Свобода“), който те предават на агенция за таланти. Двамата дори отбелязват Тарантино като най-подходящ за осъществяването на филма. Според иска, подаден от тях, те са „дали сърцето, костите и мускулите за разработването на оригиналната идея, която в крайна сметка се е превърнала в „Джанго без окови“, а режисьорът на „Криминале“ просто е взел сюжетната нишка на „Свобода“ и я е нагласил според своя стил.

Оскар и Торанс Колвин добавят и The Weinstein Company и Columbia Pictures към обвинителния си лист и описват Тарантино като „признат крадец“. За последното добавят и цитат на самия режисьор, в който той казва „Крада от всеки един филм, създаван някога“. Тарантино никога не крие, че черпи голямо вдъхновение от други кинотворби. Дори за „Джанго без окови“ той разкрива редица филми, които са били източник и вдъхновение за него, сред които е и „Джанго“ на Серджо Корбучи. Оскар и Торанс Колвин добавят, че всъщност финалният продукт има много повече със „Свобода“, отколкото с който и да е друг филм.

В иска не се упоменава точната сума, която ще изискват двамата Колвин от Тарантино, но се споменава, че те търсят компенсации в размер на "стотици милиони долари".

Вие избрахте: най-добрите приложения и музикални хитове са...