Дните на ровене в прашни речници и търсене на заучени фрази отдавна отминаха, но все още не сме достигнали момент, в който да можем да разговаряме свободно с хора, говорещи друг език. Тази носима джаджа обаче ни пренася с една крачка по-близо до такова бъдеще, пише Tech Radar.

Наречена The Pilot, тя представлява миниатюрна слушалка, която се поставя в ухото като слухов апарат и се синхронизира с мобилно приложение. След това джаджата прихваща говор на чужд език и го превежда незабавно, в резултат на което носещият я чува думите на родния си език в ухото.

The Pilot е продукт на Waverly Labs и засега може да функционира само в разговори един срещу друг, тъй като, за да работи, джаджата трябва да се носи от двамата събеседници. Продуктът трябва да излезе на пазара през следващата седмица на цена от 250 долара - една немалка сума, при положение че Skype има собствена услуга за моментален превод от октомври 2015 г., Google Translate може да превежда текст и реч на 37 езика, а мобилното приложение за гласов превод на Microsoft работи с 50 езика.

Все пак, ако The Pilot се окаже успешна и започне да работи без нуждата от втора бройка, тази джаджа може да бъде доста добър избор за всеки един човек, който пътува често в чужбина.

Виж още: Еластичен материал може да помогне на хора с кожни проблеми