Новият кибер пикап на Tesla със сигурност е една от най-обсъжданите и нашумели теми в световен мащаб. Забележително е как компанията на Илон Мъск постигна подобна шумотевица, без да се раздели дори с един цент за PR. Дали обаче суперавтомобилът не е изпреварил времето си?

Според доклад на експерт от TUV Tesla може да няма възможността да продават своя кибер камион в Европа. Не и без някои генерални промени в дизайна и компонентите. Производителят ще трябва да включи в модела странични огледални камери, по-малки гуми, нови фарове и чистачки.

Виж още: CHRISTMAS GIVEAWAY WEEK 3 - Нов телефон и новият брой на HiComm, точно навреме за празниците

Дори и с тези промени обаче не е сигурно, че компанията ще може да дистрибутира колата си на Стария континент, тъй като тя няма да може да мине тестовете за безопасност в сегашния си вид. Стефан Телар (експерт в SGS-TUV Саар GmbH) споделя, че Tesla ще трябва да направи големи промени в основните си характеристики, преди да ѝ бъде позволено да се подвизава на европейските пазари.

Европа е много по-стриктна по отношение на стандартите си за пътна безопасност в сравнение с други континенти и държави в частност. Например в САЩ производителите на автомобили могат да удостоверят сами продуктите си. В Европа правителството участва в процеса на одобрение, както и независимите технически служби като TUV.

MX Master 3 – прецизност на много нива (РЕВЮ)

Всичко започва с твърдия метал, който Tesla използва за капака на кибер камиона, който трябва да промени, за да премине през Европейската защита на пешеходците и изискванията за безопасност. Едно от условията е, че бронята и капакът трябва да бъдат подменени, за да абсорбират силата от евентуален удар за защита на пешеходците в случай на произшествие.

В сегашната си форма новият Cybertruck не би бил повреден при удар, но би причинил критични и евентуално фатални щети на пешеходец, а вероятно и на шофьора.

Илон Мъск сподели, че е запознат с европейските стандарти за безопасност. С други думи трябва да видим необходимите промени, направени по колата, преди тя да бъде пусната в продажба през 2022 година.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: