Като бранд Vaio е познат най-вече като подразделение на Sony, което се занимава производството на лаптопи и PC-та. През 2014 година обаче японската компания продаде въпросния бизнес след няколко последователни години на незадоволителни финансови резултати.

Днес зад Vaio продуктите стои Vaio Corporation, а марката е адски нишова. Нещо повече – на практика тя отсъстваше от европейския пазар през последните няколко години.

Е, нещата очевидно ще се променят след анонса, че Vaio Corporation ще пусне в продажба на европейска територия два модела ноутбук PC-та.

Става въпрос за Vaio SX14 и A12, тежащи съответно 1000 и 999 грама. И двете PC машини са произведени в Япония, а на европейския пазар ще бъдат дистрибутирани в Германия, Австрия, Швейцария, Швеция, Дания и Великобритания от Trekstor.

Vaio SX14 ще се предлага във вариант с Intel Core i7 или i5 процесор, докато A12 ще бъде устройство 2 в 1 (таблет и лаптоп), предлагайки съответно дисплей, реагиращ на допир.

И двете устройства ще включват HDMI, USB3.1, USB Type-C, Bluetooth и wi-fi/LAN свързаност. Vaio твърди, че батерията на SX14 ще издържа до 8.5 часа без зареждане, докато А12 - до 7.5 часа.

И двата продукта ще включват GPS поддръжка и скенер за пръстови отпечатъци. A12 ще се продава и с инфрачервена камера за Windows Hello.

Цената зависи от конфигурацията, която потребителите изберат.

Тагове: