Boring Company на Илон Мъск в момента работи по първия си комерсиален проект за подземна електрическа транспортна система в Лас Вегас и първият тунел от нея вече е готов наполовина.

Проектът е по поръчка на градските власти и трябва да бъде готов през 2021 г. Boring Company спечели обществена поръчка за 50 милиона долара със своя иновативен начин за придвижване на хора под земята. Според основателя и шеф на компанията Илон Мъск проектът ще бъде първият комерсиално завършен такъв за Boring Company и ако всичко върви по план, това трябва да стане до края на тази година. В завършен вид подземната система ще се състои от два тунела от по 1.5 км всеки, които ще превозват хора с електрически капсули около прочутия изложбен център на Лас Вегас. Boring Company планира да обслужва поне 4400 души на час, като увеличава или намалява капацитета си според нуждите. Мъск се надява, че след това ще може да разшири системата, обхващайки ключови зони от града като летището и казината. 

Капсулите, в които ще се превозват пътниците, са базирани на шасито на Tesla Model X. Освен това Boring Company работи по още няколко високоскоростни проекта, включително в Чикаго и около Dodger Stadium в Лос Анджелис.