Във FIFA 21 няма място за грешки. Един погрешен пас, пропусната възможност за гол, погрешно решение и дори и внезапно прекъсване на интернет могат да бъдат причини за елиминация на някои от най-добрите състезатели. Тези неща обаче не се случват на датския професионален геймър Андерс Верганг, обявен от медиите за „Детето чудо на електронните спортове“, който тази седмица записа личен рекорд от 480 поредни победи във FUT Champions мода на играта – най-популярния и труден режим на FIFA.

Андерс, който още 12-годишен успя да запише името си в плеядата на елитните esports състезатели, днес е част от RBLZ Gaming. Младият състезател започва да привлича интереса на медиите още на 14 години, когато достига рекорд от 200 поредни победи, като само за една година успява да удвои тази впечатляваща бройка.

Как е постигнал толкова много победи? Всеки уикенд Андерс Верганг участва в Weekend League и печели една след друга 30 игри – в съставения от него отбор „влизат“ Кристиано Роналдо, Роналдо Назарио, Килиан Мбапе, Адама Траоре и Неймар. Само след една година, когато навърши 16, Андерс ще може да играе професионално FIFA.

„Целта ми е да съм най-добрият в света. Изключително амбициозен съм и нямам търпение да мога да се състезавам в международни състезания“ – споделя младият състезател, който започва да играе FIFA още на PlayStation 3. „Уважавам всеки един от опонентите си. Печеля мач по мач и се надявам да остана непобеден възможно най-дълго.“

Снимки: RBLZ

Виж още: Team Vitality обяви партньорство с Philips Monitors за своя FIFA отбор

Тагове:
Още от Play