Netflix вероятно ще увеличи цените на своя абонамент за Европа и Северна Америка, прогнозира анализатор от Уолстрийт. Това вероятно ще се случи доста скоро, като най-вероятно непопулярният ход няма да навреди на приходите на компанията.

Анализаторът Алекс Джаймо от Jeffries базира прогнозата си на промяната в езика на шефовете на Netflix по време на отчетите за първото тримесечие през април и второто през юли. Според него, докато в началото на годината компанията е отричала, че мисли за скок на цените, през Q2 езикът е доста по-уклончив.

Увеличение между 1 и 2 долара на месец в Северна Америка или Европа може да генерира за компанията между 500 милиона и 1 милиард долара през следващата фискална година. Конкретно за Европа анализаторът предвижда, че няма да видим по-голямо увеличение от еквивалента на 2 долара отгоре на месец.

Трябва да отбележим, че Netflix постоянно променя цените във всички държави, в които функционира. От 2010 г. насам само в САЩ абонаментът се е увеличил четири пъти, като последно това стана миналия май.

Netflix ще обяви актуалните си финансови резултати на 20 октомври. По време на пандемията компанията добави 26 милиона нови абонати за общо 193 милиона и успешно се бори с конкуренти като Disney+, AppleTV+ и HBO Max.    

Снимка: Pikrepo

Виж още: Бъг в зарядните на Tesla в Европа позволява на конкуренцията да ги ползва безплатно

 

Тагове: