Описание от документа на бразилски регулатор разкрива подробности за мултимедийното дистанционно управление на PS5. От него става ясно, че джаджата ще има бутони за бърз достъп до популярни видео и аудио платформи, като Disney+, YouTube, Netflix, Spotify.

Информацията идва от изображение, разкриващо функциите на дистанционното, което Sony e предоставило на властите в Бразилия. Изглежда, че японският гигант иска да обхване всички големи стрийминг платформи, въпреки че логото на Amazon Prime подозрително отсъства от устройството.       

Disney+ все още не е достъпна в Бразилия, но услугата ще заработи там от 17 ноември. Това пък потвърждава, че PS5 очевидно ще се появи на пазара в същия месец.

Освен това придружаващият дистанционното документ описва още гласови команди през джаджата, с които ще може да управлявате вашата PS5 конзола, да стартирате игри и да контролирате мултимедийните файлове. 

PS5 официално е насрочена за празничния сезон на 2020 г., но имайки предвид, че току-що Microsoft потвърди премиерните дати и цените на новите конзоли Xbox Series X и Xbox Series S, Sony просто не може да си позволи да изчаква с тази информация прекалено дълго. 

Снимка: Sony Interactive Entertainment

Виж още: Създаден от фен PS5 интерфейс изглежда супер стилен (ВИДЕО)

HiCast е седмичен подкаст на екипа на списание HiComm, в който разговаряме за най-интересното от света на технологиите, филмите и игрите. Ако искате да разберете какво е направило впечатление на екипа на списанието през тази седмица - не пропускайте епизод 6.

 

Тагове: