Amazon най-накрая разкри част от екипа на все още обвитата в мистерия поредица "Властелинът на пръстените". Дженифър Салке обяви, че дуото Джей Джей Пейн и Патрик Маккей ще разработят Prime Video шоуто, базирано на творбите на Толкин. Докато все още не е ясно каква роля ще играят в продукцията, знаем с какви проекти са се занимавали в миналото.

Двамата са най-известни със своята работа в научнофантастичния жанр, а именно по Star Trek Beyond и снимания в момента четвърти филм от новата поредица. Макар да не са особено известни в холивудските писателски кръгове, това не е непременно проблем.

Все още не е сигурно дали Питър Джаксън ще участва в продукцията. Въпреки че Amazon е в преговори с режисьора, компанията мълчи за вероятността той да бъде част от проекта.

Пейн и Маккей поне ще имат достатъчно време да работят по шоуто. По думите на Салке работата ще започне в рамките на две години и в идеалния случай ще приключи до 2021 г. Това е четири години след като Аmazon купи правата на “Властелинът на пръстените”. Интензивният график показва колко важна е продукцията за Amazon. Тя е готова да заложи, че шоуто ще се превърне в световен блокбъстър и ще ѝ даде желаното предимство пред съперниците от Netfliх.

Тагове: