Въпреки че Apple вече пусна изненадващ брой нови продукти тази година, включително MacBook Pro M2 и Mac mini M2 Pro, HomePod от второ поколение и iPhone 14 в жълт цвят, останалата част от годината може да не е толкова наситена. В нов доклад на Bloomberg се твърди, че Apple изтегля няколко планирани нови продукта за 2024 г. като част от план за намаляване на разходите, целящ да избегне съкращения.

В последния си бюлетин Power On Марк Гърман съобщава, че "някои проекти", планирани за 2023 г., са "отложени най-рано за следващата година". Според доклада сред отложените продукти е потенциалният HomePod с екран, тъй като Apple иска да "разпредели бюджета си за научноизследователска и развойна дейност за по-належащи проекти".

Гърман твърди, че забавените проекти са резултат от усилията на цялата компания да намали разходите си и да избегне съкращенията, които се наблюдават в Microsoft, Amazon, Google и други технологични компании. Сред другите предприети мерки са:

- Екипите, които традиционно получават по два бонуса годишно, сега ще получат един бонус през октомври (въпреки че според съобщенията сумата ще бъде същата).
- Наемането на служители в някои екипи е замразено, а в други - ограничено.
- Бюджетите за пътувания са "значително" намалени.
- Apple не замества някои позиции в търговията на дребно след напускането на работниците и "разглежда по-подробно присъствието на работа и работното време".

Очаква се Apple да пусне няколко нови продукта през 2023 г., включително Mac Pro със собствения чип на гиганта и отдавна обсъждания AR шлем. Гърман не казва дали някой от тези дългоочаквани продукти е сред отлаганите, но не би било изненадващо някой от тях да бъде отложен за 2024 г.

Снимка: Unsplash

Виж още: Поголовното уволнение в Meta продължава с нови 10 000 служители

 

Тагове: