Първите ревюта на новия iPhone XR вече са онлайн и в това на колегите от The Verge прочетохме нещо доста любопитно. Те са установили, че програмистите на Apple са адресирали широко коментирания дефект с неестествено изгладената кожа в снимките, или така наречения BeautyGate, в iOS версия 12.1. iPhone XR идва с фабрично инсталирана версия 12.1, докато потребителите на останалите модели ще трябва да почакат още малко до актуализацията.

Всъщност проблемът се отнася конкретно до собствениците на XS, XS Max и XR, тъй като именно те работят с новия Smart HDR алгоритъм, в който се крие същността на дефекта. По данни на The Verge, Smart HDR по принцип подбира кадри, заснети с бърза скорост на затвора с цел да стопира движенията и да съхрани детайла в селфитата.

Само че алгоритъмът понякога бърка, избирайки кадър с по-бавна скорост на затвора. Същевременно предната камера е лишена от оптична стабилизация, поради което прави по-замазани снимки при еднаква скорост на затвора спрямо основната камера. Това води до загуба на детайл, откъдето произлиза и ефектът на изглаждане на кожата.

Очаква се Apple да промени Smart HDR алгоритъма в iOS 12.1 така, че да избегне подобни проблеми за в бъдеще. Актуализацията е в период на бета-тест и вероятно ще бъде пусната покрай обявяването на новите iPad Pro на 30 октомври.

Тагове: