Apple взе правата за филмова адаптация на трилъра Snow Blind, който е базиран на графичната новела със същото име. В главната роля на филма ще видим холивудската звезда Джейк Джиленхол.   

Режисьор ще бъде Густав Мьолер, който преди това направи филма The Guilty, а сценарият е на Патрик Нес (A Monster Calls, Chaos Walking). Самият рисуван роман излезе през 2017 г. и историята е дело на Оли Мастърс.

Snow Blind разказва историята на ученик в Аляска, чийто живот се обръща наопаки, когато публикува снимка на баща си онлайн. Оказва се, че той и семейството му са част от програмата за защита на свидетели на ФБР и скоро след това в малкото северно градче пристига мъж, жаден за отмъщение.  

За последно видяхме Джейк Джиленхол в Spider-man: Far From Home, както и като продуцент на току-що излезлия инди хорър Relic. Продуцентското място очевидно се харесва на Джейк Джиленхол, който наскоро продуцира The Devil All The Tome и Breaking News In Yuba County. Той ще бъде продуцент на проектa с Apple.  

Напоследък Apple е доста активна на филмовия пазар, след като взе правата от Sony на филма за Bтората световна война Greyhound c Том Ханкс и го пусна току-що. Гигантът взе правата и на филма Emancipation на режисьора Антоан Фукуа с Уил Смит в главната роля, като и на Killers of the Flower Moon на легендата Мартин Скорсезе с неговите любимци Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро.  

Снимка: shutterstock

Виж още: Apple измисли начин да си правим селфи с приятели от разстояние

Тагове: