Когато Apple TV+ стартира миналата година, в основата на услугата беше залегнало предимно оригиналното съдържание. Компанията изсипа огромни суми в създаването на нови продукции, което обаче до някаква степен се оказа грешен ход, защото някои потребители се притесняваха да плащат за достъпа до услуга, с чието съдържание не са запознати. За да премахне част от тази несигурност и да се конкурира с огромните каталози на Netflix и Hulu, Apple изглежда ще закупи много стари филми и сериали за Apple TV+.

Според Bloomberg шефовете на Apple TV+ са се срещнали с няколко холивудски студиа, за да закупят сериали и филми за своята платформа. Техните имена засега са неизвестни, както и премиерите им.

Според доверени източници Apple TV+ ще продължи да акцентира върху оригинално съдържание, но ще разнообрази офертата си с познати имена и лица, тъй като първоначалният поход очевидно не е довел до интереса, на който гигантът се е надявал. Към февруари Apple TV+ има 10 милиона абонати, но едва половината използват услугата активно. За сравнение Disney+ за много кратко време събра 50 милиона абонати.

Виж още: Star Wars събра всички генерации в едно могъщо видео (ВИДЕО)

Тагове:
Още от Play