Най-добрите гейминг слушалки комбинират кристалночисто аудио, удобство при носене за по-дълги периоди и достатъчно добро качество на звука, за да слушаме музика с тях, когато искаме малко почивка от игрите. Според Audio-Technica новите им геймърски слушалки притежават всички тези качества.

ATH-G1 е версията с кабел. Слушалките са съвместими с PC, PlayStation 4, Xbox One и всяка друга платформа с мини жак (или донгъл за такъв). 45-милиметровите драйвери обещават мощен звук, а компанията казва, че входящият капацитет от 1300 mW “се възползва изцяло от специалните звукови карти, за да достави пълноценно гейминг изживяване“. Друго ключово качество на всеки чифт геймърски слушалки е добрият микрофон, за да има ясна комуникация между екипа при мултиплейър игрите. За щастие микрофонът на ATH-G1 използва hypercardioid polar pattern технология, която премахва всичкия нежелан шум като този от клавишите на клавиатурата. Също така може да бъде махнат, ако просто искате да насладите на любимите си хитови песни.

Ако са ви омръзнали кабелите, то тогава ATH-GW1L е решението. Тази версия има същите драйвери и микрофон, но без досадни жици. За разлика от G1 тези слушалки имат и virtual surround sound, което е много ценно качество, ако играете игри, в които е важно да чувате откъде точно идва врагът. Животът на батерията се оценява на 15 часа и има опции за контрол на силата на звука, нивото на surround sound и заглушаване. GW1L може да се използва само с настолни компютри и лаптопи чрез USB Type A.

Вижте още: На лов за мишки и клавиатури с новата гама на Rapoo