Стрийминг титанът Netflix обяви, че сезон 2 на анимирания сериал Castlevania ще започне да се излъчва на 26 октомври.

Докато първият сезон на сериала по прочутата гейм поредица беше добре приет, то беше малко прекалено кратък - само четири епизода бяха направени, което накара феновете да се надяват на повече за втория сезон. Добра новина е, че този сезон има двойно по-голям брой епизоди.

Сценарият на Castlevania Season 2 се пише от Уорън Елис, а Ричард Армитаж (известен още като Торин Дъбощит от "Хобит") влиза в ролята на Тревор Белмонт.

Интересното е, че сезон 3 на Castlevania вече е потвърден от самия Армитаж въпреки факта, че втората порция на епизодите дори не е излъчена.

За тези, които не са го гледали, Castlevania е свързан до голяма степен с Castlevania III: Dracula's Curse и следва Белмонт, последният оцелял член на неговото семейство, докато се опитва да спаси народа на Влахия от легендарния вампир Дракула и немъртвите му легиони.

Колкото и вълнуващо да е това, не можем да не си пожелаем Konami най-сетне да обяви нова игра от серията Castlevania, тъй като вече изминаха доста години от Lords of Shadow 2.