Ако сте човек, който по принцип следи технологичните новини, свързани с Microsoft, вероятно вече сте наясно как компанията, както почти всички големи в момента е обсебена от изкуствения интелект и по-специално от гамата продукти Copilot и свързаните с тях услуги.

Неотдавна технологичният гигант публикува публикация в блога си, в която обяснява защо всеки потребител се нуждае от него, дори и да си мисли, че не го прави. И макар че тя все още е бъгава, Microsoft вече я пусна и в Windows 10 само за да увеличи обхвата на Copilot, тъй като знае и разбира популярността на Windows 10.

Изглежда, че Microsoft не е съвсем доволна от реакциите около него досега и за да предизвика повече шум и интерес сред потребителите, главният изпълнителен директор на компанията Сатя Надела в крайна сметка сравни Copilot с бутона Start в Windows.

Това се случи по време на Snapdragon Summit 2023, когато главният изпълнителен директор и президент на Qualcomm Кристиано Амон обсъди възможностите на изкуствения интелект в Windows, наред с други неща, с председателя и главен изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела.

Надела заяви:

"Copilot е като бутона "Старт". Той се превръща в оркестъра на всички ваши приложения. Така например просто отивам там и изразявам намерението си, а той или ме навигира към дадено приложение, или пренася приложението в Copilot, така че ми помага да уча, да правя заявки и да създавам - и според мен напълно променя навиците на потребителите".

Следователно е ясно, че Microsoft вижда Copilot като нещо, което все още има голям потенциал, подобно на революционния и всеобщо обичан бутон Start в Windows. (Спомняте ли си как почти всички се почувстваха ощетени, когато той беше глупаво изхвърлен в Windows 8?)

Макар че това се случи още през октомври, по време на събитието Advancing AI на AMD тази седмица при представянето на новата серия Ryzen 8040 и предстоящата серия 8050, като последната изглежда е готова за работа в богатия на изкуствен интелект Windows (12), корпоративният вицепрезидент Паван Давулури повтори мислите на Microsoft за това как вижда Copilot като врата за използване на истинската сила на изкуствения интелект в Windows. Давулури каза:

"Сега за нас в Microsoft и за екосистемата основното ни преживяване наистина е Copilot. Подобно на това как бутонът "Старт" е входната врата към Windows, Copilot за нас е входната точка към света на изкуствения интелект в компютъра."

Трудно е да се види, че Microsoft някога ще повтори грешката си, като премахне бутона Start и го замени с Copilot. Въпреки това напоследък компанията го мести, тъй като може би не е сигурна къде е най-добре да бъде поставен.

Носят се слухове, че следващото поколение Windows ще има нещо, наречено "усъвършенстван Copilot", което вероятно ще подобри това, на което функцията е способна и сега.

Снимка: Unsplash

Виж още: Бъдещите ANC слушалки може да ви позволят да изберете кои звуци от реалния свят да филтрирате