Cyberpunk 2077 бе една от звездите на представянето на Microsoft на Е3 2019 и тя има изненадващ коз: самият Джон Уик. Или по-точно актьорът зад популярния екшън персонаж. Точно така, кинозвездата Киану Рийвс се появи на сцената след премиерата на новия трейлър на Cyberpunk 2077. Лично той обяви и премиерната дата на играта: 16 април 2020 г. във версии за Windows, PlayStation 4 и Xbox Onе.

Рийвс се появява към края на видеото и типично в стила на мистериите около Cyberpunk 2077, все още нямаме идея каква точно е неговата роля. В допълнение към външния си вид и гласа си Рийвс осигурява и моушън кепчър на цялото тяло за героя.

"Винаги съм бил привличан от вълнуващи истории", каза звездата от "Матрицата", намеквайки, че ще има по-сериозна роля в сюжета.

Въпреки че за първи път бе обявена още през 2012 г. от CD Project, продуцентското студио зад серията Witcher, Cyberpunk 2077 отне повече време, отколкото се очакваше, за да получи дата на издаване.

Приключението е базирано на настолна игра, но видът на Cyberpunk 2020 и Cyberpunk 2077 не може да бъде по-различен. Едната е заседнала в 80-те години на миналия век, а другата изглежда перфектна за нашата модерна визия за това, какво може да бъде дистопичното бъдеще. CD Projekt очевидно черпи дълбоко от знанията на оригиналната игра, а до края на тазгодишния E3 най-вероятно ще знаем много повече за начина, по който планира да ги приложи.

Виж още: Свалихме маските: следващият Xbox идва през есента на 2020 г. (ВИДЕО)

Тагове: