Феновете на Deadpool ще чакат по-малко от предвиденото, за да видят неговото продължение. 20th Сentury Fox направи някои размествания в премиерните дата на своите X-Men филми и придвижи Deadpool 2 до 18 май, което е с две седмици по-рано от първоначалната му дата.

Това не е единственият филм с променена премиера, но в случая с The New Mutants става въпрос за забавяне с почти година. Супергеройският филм с хорър привкус първоначално се очакваше на 13 април 2018 г., но сега вече е насрочен чак за 22 февруари 2019 г. Причината е, че студиото не иска двете продукции да се засичат в някои територии.

Позабавилата се адаптация на Gambit отново ще бъде отложена, този път от 14 февруари 2019 г. за 7 юни 2019 г. Тази промяна и новината, че режисьорът Гор Вербински е напуснал проекта, поставят още неизвестни пред филма, чиято продукция продължава вече пета година и е все така проблемна.

Новата премиерна дата на Deadpool 2 го поставя само седмица преди появата на Solo: A Star Wars Story – едно дръзко решение, което обаче показва, че Fox не се страхува от конкуренцията.