Верните феновете на вселената на Marvel дълго негодуваха срещу нежеланието на студиото да даде на героинята на Скарлет Йохансон Черната вдовица (Black Widow) самостоятелен филм. Сега изглежда, че студиото най-накрая сериозно е решило да се заеме с проекта. Variety съобщава, че студиото е наело Джак Скафър да напише сценарий за филма, който засега няма заглавие.

Проектът все още не е получил зелена светлина, но фактът, че Marvel дори обмисля заснемането на филм за Черната вдовица, е значителен. Йохансон стана част от големия франчайз през 2010 г., когато се появява в "Железният човек 2" (Iron Man 2). Въпреки вниманието, което героинята ѝ получи в "Отмъстителите" (The Avengers) и следващите филми, тя остана засенчена от мъжките герои във вселената на Marvel. Тази тенденция се промени през 2014 г., когато Marvel обяви, че Captain Marvel ще получи своя самостоятелен филм (ще го видим тази година c Бри Ларсън в главната роля).

Проектът ще бъде първият за Скафър във вселената на Мarvel. Тя е писала сценарий за късометражния филм на Замръзналото кралство: Коледа с Олаф”, както и за предстоящия Nasty Women, женски римейк на комедията с участието на Стийв Мартин и Майкъл Кейн "От мошеник нагоре" (Dirty Rotten Scoundrels).

Тагове:
Още от Play