В битката на стрийминг гигантите вече е известно истинското име на най-големия противник на Netfliх.

Информация на Variety разкри, че платформата на Disney, определена като „убиец“ на Netflix, ще бъде наречена Disney Play.

Мина много време, откакто Disney обяви новата абонаментна услуга през август миналата година. Идеята е Disney да изтегли филмите си от платформата на Netflix и да ги премести на своята собствена, която ще бъде пусната през 2019 г. Тези филми включват Moana и Frozen, както и филми на Маrvеl и Pixar, като предстоящия Toy Story 4 и тазгодишния Ant-Man and the Wasp.

За щастие на феновете на Netflix това не включва телевизионни предавания по комикси на Marvel като Daredevil и Jessica Jones, които ще останат на стрийминг платформата.

Що се отнася до цената на абонаментната услуга, Variety цитира главния изпълнителен директор на Disney Боб Айгър, който обяви, че „сумата ще бъде по-малка от месечната такса на Netflix“, която варира между 8 и 14 долара.

„Услугата е най-големият приоритет на компанията за календарната 2019 г.“, допълва още Айгър.

Независимо от предизвикателствата пред нея Netflix продължава да има доминиращо положение на пазара: през май тя изпревари Disney като най-ценната медийна компания в света със 153.8 милиарда долара в сравнение със 152 милиарда долара на Disney.

Тагове: