Снимките на третата част на поредицата "Пазители на Галактиката" за момента са спрени. След освобождаването на Джеймс Гън, който написа и режисира първите два филма, съдбата на поредицата е под въпрос. Сега изглежда, че въпросителните стават все повече, тъй като членовете на екипа, които се подготвяха за снимки през есента, са били уведомени, че са свободни да започват работа по други проекти.

По последна информация Disney ще използва сценария на Гън, но в момента се търси нов режисьор, който ще е с неопетнена репутация. Въпреки огромната подкрепа на феновете и безпрецедентна петиция в защита на режисьора, организирана от актьорите на филма, Disney удържа на думата си да освободи Гън по-рано този месец.

Най-активен от актьорския състав бе Дейв Батиста, пенсионираният професионален борец, който играе Дракс във вселената на Маrvel. Той редовно изразява в Twitter недоволството си от решението на Disney да отзове Гън.

Не е ясно дали Баутиста има нещо общо с решението на Disney и Маrvel и е малко вероятно той да е в състояние самостоятелно да спре продукцията без подкрепа от останалите звезди Крис Прат, Брадли Купър и Зоуи Салдана. Едно е ясно - ситуацията се влоши значително след уволнението на Гън през юли и за съжаление на феновете изглежда снимките на третата част няма да се случат скоро.

Още от Play