Последният сезон на „Игра на Тронове“ разочарова феновете на култовия сериал, а над 1,6 милиона от тях подписаха петиция с искане за презаснемане. Сега те могат да се утешат с един видеоклип, който може да ги накара да се почувстват малко по-добре.

YouTube канал с името Eating Things With Famous People, чиято работа е да публикува манипулирани клипове на брадати мъже, в които те сякаш се хранят рамо до рамо с филмови и телевизионни звезди, пусна видеозапис с „извинението“ на Джон Сноу за развоя на сезон 8.

Манипулираните движения на устата на актьора Кит Харингтън  сами по себе си майсторски направени, но като цяло е видно, че работата е нагласена.

Виж още: Сблъсък на вселени: създателите на "Игра на тронове" правят "Междузвездни войни"

„Съжалявам, че загубихме времето ви“, жалва се Сноу. „Съжалявам, че не сме научили нищо от края на „Изгубени“. Видеото има буквално горещ финал, в който актьорите подпалват злощастния сценарий. Може да не компенсира разочарованието на всички фенове, но все пак е нещо.

Напоследък все по-разпространени са т.нар. deepfake видеоклипове, които използват променени кадри и аудио, за да изглежда така, че някой казва или прави нещо, което никога не се случвало. И докато подобни лъжливи клипове се раждат най-често с развлекателни цели, политиците са загрижени, че могат да бъдат използвани и за разпространение на дезинформация и манипулиране на общественото мнение.

Тагове: