С нарастването на популярността на Netflix нараства и притегателната им сила за холивудски звезди, за оригиналните им продукции. След като работи с Hulu върху първия сезон на сериала Catch-22, Джордж Клуни ще заеме ролята на продуцент (заедно с Грант Хеслъв) и актьор в постапокалиптичен филм на Netflix.

Продукцията ще е адаптация по книгата на Лили Брукс-Далтън Good Morning, Midnight. По проекта още ще работят Smokehouse Pictures, Syndicate Entertainment и Anonymous Content.

Клуни ще играе ролята на Аугустин – самотен учен в Антартика, който се опитва да помогне на група космонавти да се върнат успешно на Земята. Не е ясно дали останалата част от актъорския екип вече е определена.

Ако всичко върви по план, от Netflix разкриват, че началото на продукцията ще е през октомври. Сценарият за филмова адаптация е написан от Марк Л. Смит, за който той получи похвали от Скот Стъбър и самия Джордж Клуни, който казва: „ Грант и аз не бихме могли да сме по-развълнувани от участието си в този проект. Марк е сценарист, на когото се възхищаваме от доста време и сценарият му за филма е незабравим. Вълнуваме се и че ще работим с нашите приятели от Netflix”.

Вижте още: Murder Mystery на Адам Сандлър счупи рекорда за гледане на Netflix

 

 

Тагове:
Още от Play