Решението на YouTube да скрие отрицателните вотове под клиповете предизвика бурни дискусии. Според видео платформата този ход ще защити създателите на съдържание от организиран тормоз, но критиците считат, че по този начин ще стане по-трудно да се намира полезна и надеждна информация.

И докато някои от тях предлагат коментарите в YouTube да се използват като алтернативен брояч на негативните гласове, един находчив програмист изобрети приставка за браузър, която се опитва да върне липсващите негативни реакции. 

Плъгинът използва google API, за да генерира брой негативни вотове, но тази функционалност ще изчезне от 13 декември. Поради това създателят на приставката се опитва да събере колкото може повече данни преди крайния срок. Приставката е в алфа-версия и не е идеална. В момента тя работи само за клипове, при които YouTube API връща валидна бройка негативни гласове. Въпреки това ограничение усилието е похвално. Скриването на нехаресванията може да е добре за някои създатели на съдържание, но то също така спира дискусиите и премахва един начин за откриване на измамни, подвеждащи или просто безполезни клипове. Самият плъгин може да се окаже не само полезна алтернатива, но и да има допълнителна стойност като протестен символ. Ако използвате браузъра Chrome, може да свалите приставката с името YouTube Dislike Chrome Extension от нейната GitHub страница.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеYouTube скриха бройките неодобрение

 

Тагове: