Disney + все още не е заработила за нови клиенти в цяла Европа, но стрийминг услугата вече предприема стъпки, за да намали влиянието си върху инфраструктурата на интернет доставчиците в светлината на пандемията от коронавирус. В свое изявление председателят на Disney Кевин Майер потвърди, че ще се присъедини към Netflix, YouTube и Amazon, намалявайки "общото използване на наличния трафик с най-малко 25 процента" на всички пазари в ЕС, където Disney + ще стартира на 24 март.

"В съответствие с дългогодишния ангажимент на Disney да действа отговорно, ние отговаряме на искането на Европейския комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон да работим заедно за осигуряване на безпроблемното функциониране на широколентовата инфраструктура. В очакване на високото потребителско търсене на Disney + активно предприемаме мерки за намаляване на общото ни използване на честотна лента с най-малко 25% на всички пазари, където стартира и Disney + от 24 март", каза Майер.

"В следващите дни ще наблюдаваме интернет трафика и ще имаме тясно сътрудничество с доставчиците на интернет услуги за по-нататъшно намаляване на качеството колкото е необходимо, за да се гарантира, че те не са претрупани от потребителското търсене."

По-рано тази седмица еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон призова европейските граждани да ограничат използването на широколентовите мрежи по време на епидемията от коронавирус, особено по отношение на стрийминга. Бретон използва хаштага #SwitchToStandard, за да помоли потребителите да превключат съдържанието им към SD качество, за да помогнат за намаляване на общия трафик.

Британският доставчик BT вече отбеляза, че докато повече хора остават вкъщи, за да се самоизолират, дневният трафик се е увеличил до 60 процента.

Виж още: Цената на 5G телефоните ще се срине към края на годината

 

Още от Play