Администрацията на Тръмп извади тайно оръжие в борбата с разпространението на коронавируса. Президентът и неговият екип призоваха не друг, а геймърите да се включат в кампанията, подчертавайки, че това са някои от най-мислещите млади хора, които могат да помогнат с решения от друг ъгъл.

„Младото поколение е поколението на бъдещето. То ще ни преведе през следващите десетилетия. Това са хората, които ни донесоха много иновации и имат способността да мислят нестандартно и предвиждат неочакваното“, се казва в изявлението. По-нататък в изказването дори бе направена препратка към т.нар. великденски яйца и чийт кодове в игрите, които геймърите обичат да откриват. За пример беше посочена играта Super Mario Bros., където склонните да експериментират играчи могат да открият преки пътища между нивата.

„Аз винаги минавах ниво по ниво и не осъзнавах, че можеш да минеш от 3-то чак на 7-о ниво. Геймърите ни научиха да търсим неща, които не виждаме. Затова за нас е важно те да са здрави“, продължава говорителят на Тръмп.

Припомняме, че Nvidia също призова геймърите с мощните РС-та да се включат в борбата срещу вируса, като предоставят неизползваните графични мощности на учените.

Виж още: Легендарният Nintendo Play Station прототип стана най-скъпият геймърски продукт