Наскоро се заговори, че емблематичният персонаж от „Междузвездни войни“ Боба Фет ще получи самостоятелен филм. За съжаление това няма да се случи, тъй като Lucasfilm потвърди, че проектът е прекратен.

Всъщност спин-оф филм за Боба Фет никога не бе обявен официално, но за него се говори вече няколко години. Кулминацията дойде с премиерата на „Соло: История от Междузвездни войни“ по-рано тази година. По думите на дългогодишната президентка на Lucasfilm Катлийн Кенеди обаче идеята за филм за Боба Фет е „сто процента мъртва“.

Все пак за феновете на поредицата има и добри новини. Кенеди разкрива, че причината за  прекратяването е, че сега студиото е съсредоточено върху The Mandalorian – сериала на Джон Фавро за новата стрийминг услуга на Disney. Сериалът ще акцентира върху нов непознат герой и период на „Междузвездни войни“, който досега не е екранизиран.

Изглежда, че лошият прием на „Соло“ е накарал Disney да промени плановете си за предстоящите самостоятелни филми. Положителното все пак е, че вселената ще продължи да се разширява и да разказва нови истории.

Тагове: