Миналата година феновете на сериала „Игра на тронове“ бяха посрещнати с лоши новини: последният сезон, кулминацията на всички събития, ще бъде отложен за 2019 г. Но сега вече има конкретика какво точно означава „2019“.

Осмият сезон ще бъде пуснат през „първата половина“ на следващата година. Това обяви Кейси Блойз от HBO по време на пресконференция на Асоциацията на телевизионните критици. Повечето от предишните сезони започваха през март или април, така че предполагаме, че и с този ще се случи така.

„Няма да издавам какво ви чака, но е доста страхотно“, лаконично коментира Блойз.

Подробности се появиха и около свързания с “Игра на тронове” друг сериал, който се подготвя в момента и който ще бъде предистория на събитията във Вестерос. Оказва се, че слуховете, че неговите снимки ще започнат още тази година, не са верни.

“Не знам откъде дойде тази информация, но се надяваме да започнем снимки в началото на 2019 г.”, заяви Блойс. Имайки предвид, че продукцията още няма нито режисьор, нито избран актьорски състав, това звучи доста логично.


Такава е съдбата на феновете на телевизионното предаване, но можеше да бъде и по-зле – може да чакате Джордж Р. Мартин да завърши Winds of Winter и A Dream of Spring, двете книги от поредицата „Песен за огън и лед“. Феновете чакат шестата книга от 2011 г. насам.

Тагове: