Google Stadia ще заработи от следващата седмица, но липсващи функции и скромен каталог помрачават дебюта на платформата. Точно в този момент Microsoft обяви, че собствената му стрийминг платформа xCloud ще се появи догодина и за да сипе сол в раната на Google, xCloud току-що получи 50 нови игри.

Засега гигантът не дава точна премиерна дата на xCloud, но потвърди, че възнамерява да интегрира в нея и сегашната си услуга Xbox Game Pass.

Това означава, че макар Microsoft да изостава от Stadia с по-късната премиера на xCloud, нещата ще бъдат точно обратните, що се отнася до игрите. Новата порция от 50 заглавия за xCloud включва хитове като Forza Horizon 4, Just Cause 4, Madden NLF 20 и др. Нещо повече, Microsoft намекна, че освен само Xbox игри, един ден xCloud може да предлага и РС заглавия.

Огромният списък игри в каталога на xCloud направо засрамва Google Stadia и нейните 12 игри, особено като имаме предвид, че превю абонатите на xCloud ги получават безплатно. Към официалната премиера на xCloud платформата ще поддържа още PS4 контролери и ще работи на Windows 10 и Android.  

Виж още: Потопът от Halo заглавия за РС се отприщва от 3 декември (ВИДЕО)

Тагове: