След като последният засега X-Men филм Dark Phoenix дебютира по-рано тази година, Marvel ce готви за рибут на поредицата, който да включва нови лица. Това означава, че компанията ще попадне в капана на криворазбраната политическа коректност, след като вече изрази желание да замени Майкъл Фасбендер с цветнокож актьор за следващия Magnetо.

Фаворит за мястото е холивудският ветеран Дензъл Уошингтън, твърди доверен източник от Холивуд, който и преди де давал достоверна информация за плановете на комикс гиганта.

Друг потенциален кандидат е Джан Карло Еспозито, който преди това игра в Breaking Bad. Звездата от Training Day, The Siege и Equalizer Уошингтън обаче е фаворит за мястото.  

Друг е въпросът, дали феновете ще прегърнат пренаписването на комикс историята, след като вече реагираха противоречиво на избора на младата чернокожа певица Зендайя в Spider-man: Homecoming и Тони Револори като Flash. Освен това според комикс канона Magneto e евреин, който придобива суперсилите си като затворник в концентрационен лагер по време на Втората световна война. Включването на чернокож за тази роля очевидно е в противоречие с целия произход и идентичност на героя.

Все пак всичко това е само кино и звезда от калибъра на Уошингтън би могъл да се спре с всяка една роля.

Виж още: Netflix грабна млада звезда от Stranger Things за нов филм

Тагове:
Още от Play