Времената определено са различни - преди години на никого нямаше да му направи впечатление, ако някой служител е останал да преспи в офиса. Миналата седмица обаче отделът за строителна инспекция на Сан Франциско е издал известие, насочено към офис помещенията на Twitter, според което трябва изрично да се обособи използването на конферентни зали като като спални помещения в централата на компанията на 1355 Market Street в Сан Франциско. По време на проверка се е установило, че във въпросните зали е имало инсталирани легла и те са използвани като „стаи за почивка или спане“ от служителите на платформата. Освен това се дава срок от 15 дни, в които промените трябва да бъдат официално внесени, в противен случай леглата трябва да бъдат премахнати и стаите да бъдат възстановени „до първоначалната употреба“. Според Дан Сайдър, началник на персонала на отдела за планиране в Сан Франциско, сградата на Twitter не е в нарушение на нормалната употреба на офиса и не изглежда да е „радикално различна“ от другите офиси. В интервюто си пред San Francisco Chronicle той добави, че спалните капсули и зоните за почивка са често срещани в модерните офиси. Въпреки това има подозрения, че офисът се използва за постоянно пребиваване, което вече противоречи на устройствените уредби и съответно се заплащат различни такси.

 
Мъск все още е в процес на основно преструктуриране на социалната платформа, което накара служителите, които не са освободени, да изпълняват задълженията си и в часове извън нормираното им работно време. Първоначално се появиха снимки на служители, които са занесли в офиса спални чували, а по-късно снимки, получени от репортера на BBC News Джеймс Клейтън, показаха, че в в централата на Twitter са се появили дивани, превърнати в легла, заедно с гардероб и пералня. 
Сан Франциско е известен с високите цени на наемите си и ограниченото предлагане на жилища под наем, съответно властите по-скоро се интересуват не от това дали са нарушени правата на самите служители, колкото дали те не са си намерили едно безплатно място за пребиваване.  

Снимки: Unsplash

Виж още: Ще можем ли скоро да плащаме през Twitter?