Годината е 2021 и Instagram все още няма официална версия за iPad. Вместо това потребителите са принудени да избират между версията за iPhone или уеб-базирания Instagram. Сега изпълнителният директор на Instagram Адам Мосери коментира, че това скоро няма да се промени.

На простичко запитване къде е Instagram версията за iPad, Мосери обяснява: „Наскоро прекарах известно време с iPad по време на полет и наистина ще бъде готино да има Instagram версия за таблета. За съжаление имаме много задачи и малко персонал, така че това не влиза в плановете ни“.

На този етап наистина не е ясно дали Instagram просто не си прави груба шега с потребителите, като отказва да направи iPad версия. Тя е една от най-често исканите функции в социалната мрежа още преди Facebook да закупи Instagram. На всичкото отгоре Instagram дори има две приложения за камера за iPad – Hyperlapse и Boomerang, – но не и основното приложение. По-рано тази година Instagram позволи на потребителите да постват в социалната мрежа през интернет, но въпреки че има десктоп браузър, iPad не поддържа и тази функционалност.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година