Предстоящите модели iPhone 16 може да бъдат оборудвани с допълнителен бутон според профила от Weibo Instant Digital, който в миналото е споделял точни подробности за плановете на Apple. Instant Digital твърди, че има "голям шанс" за получаване на допълнителен бутон, като Apple също така планира да премести mmWave антената в лявата част на устройството вместо в дясната, за да се приспособи към промяната.

Предполага се, че бутонът за действие на iPhone 16 Pro ще се намира в една равнина с устройството, тъй като се очаква Apple да премине към твърдотелна технология за бутона, а не към сегашния стандартен дизайн на бутона.

Въпреки че се очакват промени в бутона Action Button, се твърди, че бутоните за регулиране на звука и бутоните за включване ще останат същите без промени. В момента тези бутони не са полупроводникови, въпреки че плановете на Apple може да се променят.

Информацията, споделена от Instant Digital, повтаря подробности, които сайтът MacRumors публикува в края на септември, подчертавайки допълнителния бутон, който се очаква да се появи в iPhone 16. Apple нарича този бутон вътрешно Capture Button, но продължава да не е ясно за какво точно ще се използва. Бутонът ще се намира под бутона за включване от дясната страна на устройството и ще бъде капацитивен, а не стандартен бутон.

По-рано чухме и за преместването на mmWave антената в пространството под бутоните за регулиране на звука, както и приемането на полупроводникова технология за бутона за действие. Надеждни източници посочиха, че новият бутон ще бъде въведен във всички модели iPhone 16, включително базовите модели iPhone 16 и iPhone 16 Plus.

Снимка: Unsplash

Виж още: Хората пазят своя iPhone по-дълго от телефоните с Android. Ето теории за причините

 

Тагове: